YouTube hint op komst ondersteuning voor NFT

YouTube, het grootste online video platform van de wereld en onderdeel van moederbedrijf Google, gaat mogelijk NFT’s ondersteunen. YouTube-ceo Susan Wojcicki schreef dit in een blog op de eigen website. Wojcicki schrijft dat Web3 en NFT’s interessant zijn en als een inspiratiebron worden gezien.

Hieronder een vertaling:

We kijken ook verder vooruit naar de toekomst en volgen alles wat er in Web3 gebeurt als inspiratiebron om te blijven innoveren op YouTube. Het afgelopen jaar hebben in de wereld van crypto, niet-vervangbare tokens (NFT’s) en zelfs gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) een voorheen onvoorstelbare kans naar voren gehaald om de verbinding tussen makers en hun fans te laten groeien.

We zijn altijd gericht op het uitbreiden van het YouTube-ecosysteem om videomakers te helpen profiteren van opkomende technologie├źn, waaronder zaken als NFT’s, terwijl we de ervaringen van videomakers en fans op YouTube blijven versterken en verbeteren.

Susan Wojcicki

YouTube lijkt hiermee het voorbeeld van Twitter te willen volgen, die onlangs hebben aangegeven dat Twitter [binnenkort] NFT’s als avatars gaat ondersteunen. De precieze uitwerking van nft’s en hoe dat op YouTube moet gaan werken blijft ongewis. Wellicht kunnen videomakers hun video’s als nft gaan aanbieden, maar dit is vooralsnog een speculatie.

Deel je liefde

Geef een reactie