Yahoo lanceert Metaverse voor inwoners van Hong Kong in lockdown

Yahoo heeft aangekondigd een reeks Metaverse-projecten te willen lanceren in Hong Kong, waardoor een korte rally ontstaat voor Decentraland’s native token, MANA.

Yahoo heeft een reeks Metaverse – en non fungible token (NFT) gerelateerde activiteiten in Hongkong aangekondigd, een dag nadat Meta Platforms zijn eigen metaverse plannen voor de regio had geschetst.

Yahoo onthulde dat het een reeks virtuele evenementen en concerten zal organiseren voor inwoners van Hong Kong in de Decentraland metaverse. Volgens Lorraine Cheung, hoofd publiek van Yahoo Hong Kong, ziet het bedrijf de metaverse als een aantrekkelijk alternatief voor inwoners van Hong Kong die sociale activiteiten willen ontplooien terwijl de pandemische beperkingen van kracht blijven. Op 9 juni werd een landelijk mandaat ingevoerd dat vereist dat een negatieve COVID-19 test moet worden voorgelegd om alle openbare gelegenheden, zoals bars en restaurants, te betreden:

“We hopen de Metaverse te gebruiken om mensen met elkaar te verbinden, ongeacht tijd en fysieke locatie.” Yahoo lanceert ook een NFT-tentoonstelling met de naam The Abyss of Kwun Tong, waarin lokale kunstenaars de historische wijk Kwun Tong, die zwaar is getroffen door herontwikkeling, virtueel nabouwen.

We hopen de Metaverse te gebruiken om mensen met elkaar te verbinden, ongeacht tijd en fysieke locatie

Lorraine Cheung, hoofd publiek van Yahoo Hong Kong

Creatief producent Leung Ching-hsuan zei dat het doel van de NFT tentoonstelling was om “de mensheid te behouden met behulp van technologie”.

Yahoo’s metaverse

Dinsdag heeft de socialemediagigant Meta een strategie voorgesteld om samen te werken met lokale bedrijven en organisaties zoals cafés, scholen en kunstgalerijen om ”metaverse ervaringen uit de eerste hand” te creëren voor de bewoners. Grote bedrijven omarmen de Metaverse steeds meer, met internationaal adviesbureau McKinsey dat deze week een rapport uitbracht waarin werd voorspeld dat metaverse-gerelateerde uitgaven in 2030 een waarde van bijna $5 miljard dollar zouden kunnen vertegenwoordigen.

Decentraland (MANA) token maakte door het nieuws een korte rally en boekte een winst van iets meer dan 14% in de afgelopen 24 uur, volgens gegevens van CryptoBink.

Deel je liefde

Geef een reactie