Vice lanceert met Viceverse een virtuele werkplaats in Decentraland

De werelden van architectuur, online media en Web3 botsen nu het culturele mediaplatform Vice de handen ineen heeft geslagen met architecten van de Bjarke Angels Group (BAG) om een virtueel hoofdkwartier te lanceren in de Decentraland-metaverse. Het nieuwe digitale bouwwerk krijgt de naam Viceverse en zal dienen als innovatiecentrum voor Virtue, het creatieve cultuurbureau van het bedrijf.

Naast zijn innovatielab-achtige kwaliteiten zal Viceverse in wezen fungeren als een nieuw virtueel kantoor voor Virtue, dat volgens Vice de bedrijfsarm in staat zal stellen nieuwe manieren te verkennen om samen te werken met hun portfolio van high-profile klanten, waaronder Coca-Cola en Beats by Dre.

Het ontwerp van BAGS voor Viceverse is op zijn zachtst gezegd uniek te noemen, aangezien het is opgebouwd rond een ‘parametrische wayfinding tunnel’ die is ingebed in een grotere kubusvormige buitenkant. In het begin zal het gebouw uit twee verdiepingen bestaan, plus een geheime verdieping, met onder meer een NFT-galerie en een reeks andere interactieve en functionele ruimtes. Naarmate het project zich ontwikkelt, zullen er nog eens tien verdiepingen worden toegevoegd, evenals voortdurende upgrades van elke verdieping.

Vice’s creatief directeur Morten Grubak heeft sindsdien gesproken over wat Viceverse de media zal brengen: “Het gaat er niet om gewoon naar binnen te gaan en een vlag te planten, we wilden het in stijl doen met esthetiek en ideeën bij het creëren, dus werkten we samen met BIG. Het was gewoon logisch om een ruimte voor onszelf te maken waar we klanten en medewerkers kunnen uitnodigen om hun tenen in die ruimte te dompelen zonder echt een grootschalige campagne te doen. Dat is de reden waarom we een kantoor hebben opgezet”.

“Het gaat er niet om gewoon naar binnen te gaan en een vlag te planten, we wilden het in stijl doen met esthetiek en ideeën bij het creëren, dus werkten we samen met BIG. Het was gewoon logisch om een ruimte voor onszelf te maken waar we klanten en medewerkers kunnen uitnodigen om hun tenen in die ruimte te dompelen zonder echt een grootschalige campagne te doen. Dat is de reden waarom we een kantoor hebben opgezet”

Morten Grubak, creatief directeur bij Vice

Viceverse zal ook speciaal gereserveerde ruimtes hebben voor experimenten met DAO’s en Web3 technologie, wat aansluit bij de ambitie van Virtue’s nieuwe co-president, Chris Garbutt, die de virtuele ruimte grenzeloos wil uitbreiden.

Deel je liefde

Geef een reactie