Unilever en verschillende merken die onder de Unilever vlag opereren zijn begonnen met het verkennen van de metaverse en web3 wereld. Unilever stelt wel dat de echte wereld “absoluut” vertegenwoordigd moet zijn.
“We staan momenteel aan de vooravond van een seismische verschuiving: de grootste verandering in het digitale landschap en de cultuur sinds het ontstaan van sociale media in het begin van de jaren 2000 met Web2,” zegt Emily O’Brien, een Programma Directeur van Unilever’s in-house web3 initatieven. “We weten dat onze consumenten zich al in deze ruimtes onderdompelen en meer van hun tijd besteden aan virtuele ervaringen die hen in staat stellen hun passies te verkennen, deel te nemen aan culturele evenementen en zich te verbinden met gelijkgestemde gemeenschappen.“
“We staan momenteel aan de vooravond van een seismische verschuiving: de grootste verandering in het digitale landschap en de cultuur sinds het ontstaan van sociale media in het begin van de jaren 2000 met Web2,”
Emily O’Brien, Programma Directeur Web3 bij Unilever
Unilever’s web3 en metaverse initatieven
1 –
Rexona organiseert ’s werelds eerste metaverse marathon. Rexona, ook bekend als Degree en Sure, heeft als missie om iedereen het vertrouwen te geven om meer te bewegen. Deze werkzaamheden zijn nu ook uitgebreid naar de virtuele wereld.
Zo ging Rexona een samenwerking aan met het populaire metaverse platform Decentraland om de Degree Metathon te organiseren. De virtuele route van ongeveer 30 kilometer stonden ook in het teken van de introductie van adaptieve wearables, waaronder rolstoelen en running blades, om mensen met een handicap en deelnemers in staat te stellen avatars te creëren die representatief zijn voor hun unieke identiteit.

2 –
Unilever stelt dat veel koppels nog steeds het recht ontzegd worden om te trouwen met degene van wie ze houden. Maar in de metaverse is alles mogelijk – en Closeup gebruikt de kracht van Web 3.0 om koppels te helpen hun liefde te uiten en te erkennen. Het mondverzorgingsmerk zet zich al lang in voor alle soorten liefde en lanceerde in maart 2022 het Closeup City Hall of Love in Decentraland.
Closeup is een volledig inclusieve omgeving waar gebruikers een NFT-huwelijksakte in de stadhuis van de liefde kunnen slaan, hun liefde vereeuwigen op de blockchain, en vieren met vrienden en familie.

3 –
In juni 2022 nodigde Magnum afgevaardigden op het MET AMS metaverse festival in Amsterdam uit om een virtuele tentoonstelling te bezoeken. Het Magnum Pleasure Museum, gehuisvest in Decentraland, toonde originele kunstwerken van Magnum’s samenwerkingen met schilders, ontwerpers en beeldhouwers.

Gasten kregen de kans om een Magnum te bestellen uit een automaat in de metaverse – een glimp van hoe ijsjes in de toekomst besteld zouden kunnen worden. Door een evolutie van een bestaande samenwerking tussen Unilever en Deliveroo te simuleren, werd het ijsje aan het einde van hun ervaring bij hen afgeleverd, waardoor de virtuele wereld werkelijkheid werd – en gebruikers een voorproefje kregen van ultra-futuristisch boodschappen doen.
4 –
Sunsilk, dat als missie heeft om mogelijkheden te creëren voor jonge vrouwen in generatie Z met gaming als passie, biedt met het betreden van de metaverse een nieuwe manier om in contact te komen met de belangrijkste doelgroepen waar zij spelen.
Unilevers eerste stap in de virtuele wereld van Roblox, Sunsilk City, is een ruimte waar jonge vrouwen zich opgenomen kunnen voelen, een levensecht rolmodel kunnen ontmoeten en kunnen leren over Sunsilks trainingsprogramma’s voor vaardigheden in de echte wereld. Er is ook een reeks minigames, waar gebruikers creatieve kapsels voor hun avatars kunnen ontwerpen en zelfs negativiteit kunnen wegblazen met een magische haardroger.