Toyota en Nissan onthullen Metaverse plannen

Nissan en Toyota, twee van de grootste Japanse autofabrikanten, hebben hun metaverse plannen bekendmaken.

Nissan heeft een digitale versie van zijn merkervaring, Nissan Crossing genoemd, waar bezoekers kunnen krijgen een inzicht in de suite van het bedrijf van geavanceerde rij-technologieën.

De showroom zal ook een primeur hebben: het zal namelijk Nissan’s aankomende elektrische voertuig Nissan Ariya bevat. Geselecteerde bezoekers worden dan in staat gesteld om deel te nemen aan een virtuele rondleiding. In de toekomst zal de digitale ruimte ook worden gebruikt om andere modellen, lanceringen en evenementen te hosten.

Nissan Motor Corporation zegt op haar website dat haar Invisible-to-Visible (I2V) technologie, die gebruik maakt van een 3D, augmented reality (AR) interface om de echte wereld en de metaverse samen te voegen, “grenzeloze mogelijkheden creëert voor diensten en communicatie die autorijden handiger, comfortabeler en spannender maken”.

Metaverse biedt grenzeloze mogelijkheden creëert voor diensten en communicatie die autorijden handiger, comfortabeler en spannender maken

Nissan Motor Corporation

Nissan heeft op dit moment twee use cases voor zijn I2V-technologie, die naar verwachting in 2025 volledig gelanceerd zal zijn. Ten eerste is de technologie bedoeld om het rijden te verbeteren door de bestuurder te voorzien van “verbeterde informatie over de omgeving, inclusief voorspellende informatie voor het voertuig.”

Nissan Crossing en de introductie van Nissan Ariya, Nissan’s nieuwe model

Ten tweede zal de technologie gebruik maken van de metaverse om verre familie, vrienden en anderen in het voertuig weer te geven als 3D AR (Augmented Reality) avatars. “Avatars kunnen zich in het voertuig bevinden als een rijgezel of om het rijden te ondersteunen met advies en suggesties”, aldus het bedrijf.

Ondertussen heeft Nissan’s rivaal Toyota ook metaverse plannen, hoewel deze een beetje anders zijn. Toyota is van plan virtuele werkplekken te creëren voor sommige afdelingen en dochterondernemingen, zodat avatars van werknemers in kantooromgevingen kunnen rondlopen, vergaderingen kunnen bijwonen en gesprekken kunnen voeren met collega’s.

“Nu meer mensen thuis werken vanwege het coronavirus, bieden we jonge werknemers en anderen communicatiemogelijkheden binnen het bedrijf,” heeft een vertegenwoordiger van Toyota naar verluidt gezegd.

De push in de metaverse door Nissan en Toyota volgt soortgelijke stappen door andere automerken uit de hele wereld.

Eerder deze maand lanceerde Volkswagen Zuid-Afrika, in samenwerking met reclamebureau Ogilvy, een NFT schattenjacht om hun nieuwste Polo model, de IQ.DRIVE te promoten.

Deel je liefde

Geef een reactie