Topps veilt iconische 1952 Mickey Mantle kaart als NFT

Digitaal en fysiek trading card bedrijf Topps organiseert een veiling voor de Topps 1952 Mickey Mantle Card NFT editie. De digitale baseball kaart zal de eerste collectible zijn in de Topps Timeless NFT serie en tevens de eerste gelegenheid voor retro-sport fans om hun virtuele handen te leggen op de volgende evolutie van Topps trading kaarten.

De 1952 Mickey Mantle NFT veiling is live op OpenSea sinds 1 maart en elk bod in de laatste 10 minuten zal de veiling met nog eens 10 minuten verlengen. Oorspronkelijk zou de veiling tot 4 maart lopen, maar de veiling is nog altijd open doordat er geboden blijft worden.

Bovenop het ontvangen van de 1-of-1 kaart, die een digitale recreatie is van de klassieke kaart die de nalatenschap definieert, zal de winnaar van de veiling ook de kans krijgen om deel te nemen aan een 30 minuten durend video-interview met de zonen van Mickey Mantle, Danny en David Mantle. Mickey Mantle was een Amerikaans honkbalspeler die in 1974 in de National Baseball Hall of Fame opgenomen. Hij geldt als een van de beste honkbalspelers ooit.

De drie instanties die de digitale editie samenstelden, Topps, Mantle Estate, en Major League Baseball, hebben ook video historische beelden en memorabilia toegevoegd aan de kaart, om de bruikbaarheid nog verder te verhogen.

In afwachting van de verkoop van de kaart, hebben Danny en David samen gesproken over het belang van de kaart binnen hun vaders iconische sportieve nalatenschap: “Deze kaart maakt al 70 jaar deel uit van mijn vaders nalatenschap en het is verbazingwekkend om te zien hoe groot de impact blijft bij verzamelaars en honkbalfans over de hele wereld. We zijn erg blij om dit stukje geschiedenis met Topps te delen op een nieuwe en spannende manier via NFTs”.

Deel je liefde

Geef een reactie