Spotify op zoek naar web3 engineer voor experimentele plannen

Spotify, het grootste muziek streaming platform ter wereld, is op zoek naar een web3 backend ontwikkelaar. Hiermee wil het Zweedse bedrijf de eerste stappen zetten richting de metaverse.

Het bedrijf zette de vacature online op LinkedIn. De succesvolle kandidaat zal deel gaan uitmaken van Spotify’s freemium innovatie team. In de vacature wordt het team waar de kandidaat terecht zal komen als volgt omschreven:

Het Freemium R&D team houdt toezicht op het gehele gebruikerstraject op Spotify en zorgt ervoor dat we mensen op innovatieve manieren benaderen, bij elke stap die we zetten. Ons team zorgt ervoor dat het publiek van Spotify groeit door toekomstige luisteraars over de hele wereld te vinden en hun de juiste waarde te bieden, op het juiste moment. Doordat onderzoek, productontwikkeling, productdesign, engineering en marketing allemaal binnen één organisatie samenwerken, zijn we in staat om snel zinvolle functies en diensten te creëren voor miljoenen mensen over de hele wereld, wat resulteert in plezierige, langdurige relaties met Spotify.

De vacature toont dat Spotify in de beginfase zit van hun web3 onderneming, zeker gezien de team waarin de kandidaat terecht zal komen, maar ook doordat Spotify benadrukt dat er veel geëxperimenteerd zal moeten worden met nieuwe technologieën zoals web 3.0.

Naast een engineer is Spotify ook op zoek naar mensen die zich zullen verdiepen in NFT’s en crypto. Deze senior managers moeten het bedrijf meer inzichten bieden in wat er zich afspeelt in deze nieuwe markten en helpen het bedrijf te innoveren door in te spelen op de trends.

Spotify’s vacature voor web3 engineer op LinkedIn. Bron: LinkedIn.com

De timing van het nieuws is opvallend, aangezien YouTube een week geleden een soortgelijke vacature had geplaatst op LinkedIn en op zoek is naar een directeur van web3 product management. YouTube gaf eerder al inzicht in hoe het van plan is om NFT’s in te zetten, evenals een beschrijving van de vacature, namelijk “het definiëren, communiceren en uitvoeren van de visie, strategie en roadmap voor web3 bij YouTube,” wat erop duidt dat het bedrijf al een tijdje bezig is met op web3-gerichte ontwikkelingen.

Deel je liefde

Geef een reactie