Sorare voegt Amerikaanse voetbalcompetitie (MLS) toe aan NFT collectie

Nadat de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) vorig jaar aankondigde nieuwe en opkomende technologieën te willen adopteren, heeft de hoogste Amerikaanse voetbalcompetitie een meerjarige deal gesloten met het gerenommeerde football trading card NFT-platform Sorare.

De deal omvat de lancering van NFT’s voor alle 28 MLS-clubs en diens spelers. Daarnaast kunnen de NFT’s worden doorverkocht en verhandeld via cryptocurrency of creditcard. Naast de verhandelbaarheid van Sorare’s football trading cards, zullen de aankomende MLS NFT’s de mogelijkheid hebben om te worden toegewezen in fantasy-leagues onder de 1,5 miljoen wereldwijde spelers van het platform, waarbij de statistieken van de kaarten zijn gebaseerd op de real-life prestaties van spelers.

Chris Schlosser, MLS’s Senior Vice President van enterprise ventures, had het volgende te zeggen over de stap van de franchise naar web3: “Ik denk dat (digitale) collectibles op zichzelf een echt opwindende kans zijn, maar over het algemeen beginnen we meer en meer te zien in deze NFT-as-utility ruimte waar mensen hun NFT’s willen gebruiken om dingen te doen, en dat is wat Sorare al vroeg ontdekte”.

Hoewel voetbal in de VS nog steeds wordt gezien als een opkomend fenomeen, vooral in vergelijking met Europa’s stevige greep op de sport, heeft een woordvoerder van Sorare onthuld dat Noord-Amerika al een topmarkt is voor het project. Hiermee hoopt Sorare dat het de groei van de sport in het algemeen zal versnellen.

Deel je liefde

Geef een reactie