Snoop Dogg koopt Death Row Records om eerste NFT platenmaatschappij te maken

Rapper Snoop Dogg kondigde onlangs aan dat hij Death Row Records heeft gekocht, het platenlabel dat zijn carrière een kickstart gaf en werd opgericht door befaamde rappers zoals Dr. Dre en Dick Griffey. Deze week kondigde Snoop Dogg op Clubhouse, een populair social media platform, aan dat hij op 10 februari 2022 eigenaar is geworden van Death Row Records en het om wil toveren naar een NFT platenmaatschappij.

Calvin Cordozar Broadus, beter bekend als Snoop Dogg, is naast zijn faam in de rapwereld ook uitgegroeid tot een royalty in de cryptowereld. Zo kwam hij onlangs in het nieuws nadat hij een samenwerking aan was gegaan met Gala Games en zijn album als NFT uitbracht. Nu wil Snoop Dogg een stapje verder gaan. Zo meldde hij tijdens het Clubhouse gesprek het volgende: “Death Row zal een NFT label zijn, we zullen artiesten uitbrengen via de metaverse en een hele reeks andere muziek, net als toen we de industrie doorbraken toen we de eerste grote onafhankelijke platenlabel werden, wil ik de eerste grote in de metaverse zijn.”

Death Row Records is één van de meest legendarische platenlabels in de geschiedenis van hip hop muziek. Zo maakten de beste rappers van de tijd, zoals Tupac Shakur, MC Hammer en Dr.Dre. deel uit van het collectief.

Snoop Dogg’s NFT’s
Snoop Dogg is een van de eerste rappers die openlijk aangaf NFT’s te bezitten. Naar eigen zeggen bezit The Doggfather NFT’s met een waarde van over de 15 miljoen dollar, welke hij onder het pseudoniem Cozomo de’ Medici koopt en verkoopt. Dat laatste is nog niet geverifieerd, maar wel staat vast dat Snoop Dogg in 2021 zijn eerste NFT collectie uitbracht met een track getiteld “NFT” met daarnaast zijn eigen Snoop Dogge Coins.

Naast zijn collectie aan NFT’s en coins onthulde Snoop dat ie ook samenwerkt met de maker van de populaire Nyan Cat meme. Samen brachten ze de Nyan Dogg NFT uit, op dit moment in het bezit van BeetsDAO_Vault.

Death Row: de eerste van vele NFT platenlabels?
Met de manier waarop de dingen vorderen, roepen veel platenbazen en artiesten dat de metaverse de toekomst van muziek is. Platenlabels zien metaverse ecosystemen voor zich waar nieuwe artiesten geïntroduceerd kunnen worden aan het publiek, kunnen optreden op de metaverse, kunnen opnemen op de metaverse, en zelfs virtueel in contact kunnen komen met fans.

Het is onwaarschijnlijk dat Death Row Records het laatste NFT platenlabel zal zijn, en het is bijna zeker dat we in de komende weken aankondigingen zullen zien van nieuwe metaverse platenlabels die mee willen liften.

Deel je liefde

Geef een reactie