Refik Anadol en CreativeWorkStudios brengen NFT uit in samenwerking met TRISH

De wereldwijd geprezen Turks-Amerikaanse AI Data & NFT artiest, Refik Anadol, heeft een collectie NFT’s uitgebracht die hij heeft gemaakt op basis van data en experimenten tijdens de recente Inspiration4 ruimtevlucht. De NFT’s met de naam “An Important Memory for Humanity” is ontstaan na een samenwerking tussen //CreativeWorkStudios. en het door de NASA ondersteunde, Translational Research Institute for Space Health (TRISH).

TRISH dat translationeel onderzoek, een interdisciplinair model van onderzoek dat zich richt op het vertalen van fundamentele onderzoeksconcepten naar de praktijk, doet werkte samen met Inspiration4 – ’s werelds eerste volledig civiele missie in een baan om de aarde – om een serie experimenten uit te voeren om de effecten van de ruimte op het menselijk lichaam te ontdekken. Refik Anadol heeft met behulp van een op maat gemaakt Artificiële Intelligentie model, de data van TRISH, gecombineerd met informatie van het voertuig, audio/visuele opnames van de vlucht en andere datasets die tijdens de missie zijn verzameld, gebruikt als basis voor een serie limited edition non-fungible token (NFT) kunstwerken die vanaf 7 april in samenwerking met Manifold Studio te koop zijn.

TRISH, een partner van NASA’s Human Research Program, financiert onderzoek naar de impact van verschillende omstandigheden in de ruimte op alles van de cellen van astronauten tot hun skelet. Het doel is de gezondheids- en andere risico’s te helpen verminderen zodat mensen langer in de ruimte kunnen leven en dieper het heelal in kunnen trekken – en zelfs voet op Mars kunnen zetten. Het helpt ook informatie te verstrekken die kan worden gebruikt om oplossingen te ontwikkelen voor veelvoorkomende medische problemen en problemen in verband met de menselijke prestaties op aarde.

30% van alle NFT-verkopen worden gedoneerd aan het St Jude Children’s Research Hospital, dat zich in het bijzonder richt op kanker. Inspiration4 crewlid Hayley Arceneaux is een overlevende van kinderkanker en is nu arts-assistent in St Jude. “Deze belangrijke samenwerking, gefinancierd door de Benge-Hury Family Foundation en het Baylor College of Medicine, verandert onderzoek naar ruimtegezondheid in inspirerend en toegankelijk”, zegt James Hury, adjunct-directeur en chief innovation officer van TRISH.

J.Harry Edmiston, oprichter van NFT collectief //CreativeWorkStudios., die het project bedacht en coördineerde, zei: “We zijn verheugd om getuige te zijn van deze allereerste interactie tussen kunst en wetenschap, nu we onszelf buiten de normale gebieden van de menselijke ervaring en langs nieuwe grenzen duwen. Refik’s interpretatie van deze datasets zal uitdagen wat het betekent om mens te zijn en aantonen dat we ons in een nieuw tijdperk van ruimteonderzoek bevinden dat de hele mensheid ten goede zal komen.”

Kunst moet voor iedereen zijn, van elke leeftijd en elke achtergrond

Refik Anadol

“Kunst moet voor iedereen zijn, van elke leeftijd en elke achtergrond,” voegde Refik eraan toe. “Mijn manier om dat te doen is om collectieve herinneringen te gebruiken, en Inspiration4 is een herinnering voor de mensheid. Als media- en datakunstenaar is het al heel lang een droom om met ruimtegegevens te werken. Mijn studio is diep vereerd.”

Deel je liefde

Geef een reactie