Reddit volgt Twitter en experimenteert met NFT

Reddit, één van de grootste discussieplatform van de wereld, heeft aangegeven te zijn gestart met het testen van NFT’s op hun platform. Net zoals Twitter wil Reddit NFT’s inzetten als profielfoto (avatar). Het blijft speculeren, maar de NFT’s zullen hoogstwaarschijnlijk worden gecombineerd met Reddit’s eigen token, de CryptoSnoos.

De test bevindt naar eigen zeggen nog in een relatief ‘vroeg stadium’. “We zijn altijd op zoek naar manieren om waarde te creeren voor gebruikers en de gemeenschappen op Reddit. Op dit moment testen we de mogelijkheid om NFT’s te gebruiken als profielfoto’s (avatars) en het als eigendom te verifiëren”, aldus Reddit-woordvoerder Tim Rathschmidt. “Het is een kleine, interne test en er zijn geen beslissingen genomen over het uitbreiden of het uitrollen van de feature.”

Reddit’s eigen NFT: de CryptoSnoos.

Reddit bracht vorig jaar zijn eigen – limited edition – NFT’s op de markt onder de naam CryptoSnoos. Een deel van de Reddit community vond het idee om deze in te zetten in plaats van de gebruikelijke karmapunten, niet zo fijn. Ondanks dat lijkt Reddit wel door te willen zetten en de NFT-avatar te willen introduceren. Bedrijven als Discord en Mozilla zwichtten wel voor de tegenstand die ze kregen van de eigen community.

Overigens zal het verschil met een gewone profielfoto zijn dat deze afbeelding verbonden zal zijn aan een digitaal eigendomsbewijs op de blockchain; een belangrijke eigenschap van een NFT.

Deel je liefde

Geef een reactie