Polygon en Cere gaan Web3 en NFT media platform lanceren

Polygon (MATIC) en Cere Network slaan de handen ineen om een nieuw Web3 en NFT platform te creeren. Het platform, dat het DaVinci platform moet heten, moet abonnementen op NFT’s en “meeslepende tentoonstellingen van NFT artiesten tot digitale en echte fan-evenementen”, gaan aanbieden.

De Layer 2 schaaloplossing Polygon (MATIC) en Cere Network, een gedecentraliseerd data cloud platform welke ook wel bekend staat als DDC, hebben de lancering aangekondigd van hun Web3 media platform dat DaVinci moet heten. De missie van DaVinci is om non-fungibele tokens (NFT) gesteunde assets (bijvoorbeeld NFT art) veiliger op te slaan en te zorgen voor verifieerbare en daarmee volledig gedecentraliseerde data.

DaVinci is een platform waarop NFT content volledig gedecentraliseerd aangeboden kan worden. Het platform wordt aangedreven door Cere Network’s gedeentraliseerde cloud (DDC) en maakt het onder andere mogelijk om gepersonaliseerde content te streamen aan NFT-houders via zogenaamde smart contracts oftewel “slimme contracten”. Tevens maakt het gebruik van Cere Freeport, een “NFT kluis” dat draait op Polygon om functionele NFT’s op te kunnen slaan, te verkopen en NFT eigenaren toegang te kunnen geven tot exclusieve inhoud.

Het nieuwe web3 en NFT platform “DaVinci” is ontstaan na een samenwerking tussen Cere Network en Polygon

Sandeep Nailwal, mede-oprichter van Polygon, deelde in een verklaring dat dit slechts “het topje van de ijsberg” is als het gaat om de mogelijkheden van NFTs.

“Er is zo veel meer dat artiesten en fans kunnen bereiken en toegang krijgen via DaVinci. Middels DaVinci krijgen artiesten toegang tot mainstream consumenten en kunnen ze het potentieel van blockchain volledig benutten. Artiesten en merken kunnen op deze manier meer vangen voor het maken van unieke content, terwijl fans betere ervaringen en een veilige levering van hun assets krijgen.”

Volgens het bedrijf zijn er ook andere voordelen voor gebruikers van het DaVinci platform. Zo wil het makers van NFT’s een deel van de opbrengsten middels royalty’s aanbieden en op deze manier een toestroom en continue levering van exclusieve NFT content realiseren. Artiesten zouden ook toegang krijgen tot onderzoek met betrekking tot de doelgroepen en analytische tools om hun content af te stemmen op NFT-houders en fans.

Polygon sloot onlangs een financieringsronde van 450 miljoen dollar, geleid door Sequoia Capital India, met de bedoeling om zijn schaalbare oplossingen uit te breiden. Daarnaast werd Polygon gekozen om een Web3 social media protocol te lanceren dat wordt gebouwd door Aave.

Deel je liefde

Geef een reactie