OpenSea gaat vanaf april Solana NFT’s integreren

OpenSea, de grootste NFT marktplaats ter wereld, heeft aangekondigd dat ze per april 2022 ook Solana NFT’s zullen ondersteunen. OpenSea domineert de markt als het gaat om NFT handel en dit is dan ook goed nieuws voor Solana (SOL) houders.

OpenSea onthulde het nieuws op Twitter. Met deze zet wordt Solana het vierde blockchain-netwerk waarvan de NFT’s op OpenSea verhandeld kunnen worden. Eerder voegde OpenSea integraties toe die Ethereum, Polygon, en Klaytn ondersteunen. Solana is de op twee na grootste blockchain in termen van NFT-verkopen. Tot op heden is er meer dan 1.26 miljard dollar verkocht aan 240.000+ kopers over meer dan 1.3 miljoen transacties. Het spreekt dan ook voor zich dat OpenSea integraties de populariteit van Solana alleen maar zullen verhogen. Deze aankondiging kwam niet helemaal onverwacht. In januari 2022 waren er op Twitter al geruchten dat OpenSea werkte aan een Solana integratie.

Magic Eden
Als het gaat om Web3-marktplaatsen, is Magic Eden momenteel het toonaangevende platform voor Solana NFT’s. Het heeft zo’n 414.260 handelaars en 706 miljoen dollar in totaal verkoopvolume. Ter vergelijking: OpenSea heeft dankzij de 1.3 miljoen kopers 22.73 miljard dollar aan NFT-verkopen geregistreerd met een waarde van in totaal 13.3 miljard dollar.

Wel moet gezegd worden dat Magic Eden en OpenSea, in deze concurrentiestrijd, van elkaar verschillen. Zo heeft Magic Eden lagere transactiekosten dan OpenSea. Magic Eden rekent 2% transactiekosten, maar het heeft geen noteringskosten. OpenSea daarentegen rekent 2,5% op elke transactie. Terwijl de gemiddelde transactie bij Magic Eden 96.50 Amerikaanse dollars bedraagt, spenderen OpenSea-gebruikers gemiddeld 1870 dollar. De twee platformen hoeven zichzelf niet noodzakelijk als concurrenten te beschouwen – ze richten zich namelijk op verschillende soorten kopers. Zo is MagicEden meer gericht op gebruikers die op zoek zijn naar goedkopere NFT’s en een hogere handelssnelheid.

Magic Eden: een Solana NFT marktplaats

Maar ongeacht welke marktplaats uiteindelijk wint, door Solana aan het platform toe te voegen, maakt OpenSea Solana toegankelijker voor een groter aantal gebruikers dan voorheen. Het is vooral spannend voor kunstenaars die projecten creëren op de Solana blockchain – zoals Solana Monkey Business, Degods, en de Degenerative Ape Academy – die waarschijnlijk zullen profiteren van deze ontwikkeling.

Deel je liefde

Geef een reactie