Oekraïne lanceert NFT Museum voor Oorlog om leger en burgers te helpen

Oekraïne heeft een NFT-museum geopend om kunst in verband met de oorlog tegen Rusland te tonen. Het initiatief zal ook dienen als fondsenwervingscampagne.

Op 25 maart kondigde Mykhailo Fedorov, vicepremier van Oekraïne en minister van Digitale Transformatie van Oekraïne, op zijn officiële Twitter-account de lancering aan van een NFT-museum waar de meest gedenkwaardige gebeurtenissen van het Oekraïens-Russische conflict zullen worden tentoongesteld.

Volgens Fedorov zal het museum dienen als een plaats om “de Oekraïense identiteit en vrijheid” te vieren, en de herinnering levend te houden aan de gebeurtenissen die plaatsvonden vanaf 24 februari, toen Rusland de aanval op Oekraïne inzette.

Terwijl Rusland tanks gebruikt om Oekraïne te vernietigen, vertrouwen wij op revolutionaire blockchain-technologie. Het NFT-Museum is gelanceerd. De plek om de herinnering aan de oorlog te bewaren. En de plek om de Oekraïense identiteit en vrijheid te vieren.

Mykhailo Fedorov, vicepremier Oekraïne

Bovendien zal het META HISTORY: Museum of War, zoals de officiële naam luidt, dienen om donaties in te zamelen om het Oekraïense volk te helpen deze moeilijke tijden te boven te komen. Volgens de officiële website van het NFT-museum zal 100% van de opbrengst van de NFT-verkoop “rechtstreeks naar de officiële crypto-rekeningen van het ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne” gaan om zowel de Oekraïense troepen als burgers te ondersteunen.

Het NFT-museum is opgericht om een stempel te drukken op de geschiedenis. De Oekraïense regering wil dat toekomstige generaties weten hoe ze de oorlog hebben beleefd en wat die voor hun volk heeft betekend.

“De formule van elk NFT is duidelijk en eenvoudig: elke penning is een echt nieuwsstuk uit een officiële bron en een illustratie van kunstenaars, zowel Oekraïense als internationale […] We zullen nooit ook maar één dag van deze periode laten verdwijnen uit het grootboek van de wereldgeschiedenis.”

Overigens heeft Oekraïne, volgens de Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie, al meer dan 65 miljoen dollar aan cryptocurrency donaties ontvangen. Alex Bornyakov, de Oekraïense onderminister van Digitale Transformatie, zei dat cryptocurrencies “een belangrijke rol hebben gespeeld in de Oekraïense defensie”, door te helpen voorzien in de vraag van de Oekraïense troepen naar voedsel, medicijnen, communicatie, kogelvrije vesten, en meer. Voorlopig worden de donaties niet gebruikt om wapens te kopen, ook al zijn bijna alle fondsen naar het Oekraïense leger gegaan.

Oekraïne wil hiermee ook de manier waarop het verhaal van de geschiedenis wordt verteld, veranderen. Dit wil het doen met een verzameling NFT’s die vrijwel uur voor uur laten zien hoe alle gebeurtenissen van de oorlog zich vanaf 24 februari 2022 begonnen te ontvouwen. De verkoop van de NFT’s zal naar verwachting binnen de komende 4 dagen beginnen.

Deel je liefde

Geef een reactie