Oekraïense Eurovisiewinnaar verkoopt NFT’s ter ondersteuning van de Oekraïense defensie

Kalush Orchestra, de Oekraïense winnaar van het Eurovisiesongfestival van dit jaar, gaat NFT’s verkopen met daarop een microfoon en de naam ‘Kalush Orchestra’ ter ondersteuning van de nationale verdediging van Oekraïne tegen de Russische invasie.

Potentiële kopers krijgen niet alleen de NFT zelf, maar ook de kans om “een exclusieve ontmoeting en diner” met leden van Kalush Orchestra bij te wonen, aldus een aankondiging. De koper van de NFT die de grootste donatie voor het goede doel doet, zal ook de kans krijgen om een fysieke kristallen microfoon te ontvangen.

De NFT veiling zal plaatsvinden naast het weggeven van verschillende fysieke objecten gebruikt door de band, waaronder een roze emmer hoed en een glazen microfoon trofee. De objecten zullen worden weggegeven in ruil voor de grootste bijdrage om de Strijdkrachten van Oekraïne te helpen.

De aankondiging zei verder dat bijdragen kunnen worden gedaan in de vorm van fiat of cryptocurrency betaald aan een portemonnee die toebehoort aan de Serhiy Prytula Foundation.

Donaties en de bijbehorende trekking zullen plaatsvinden via Monobank en Oekraïne’s onlangs geopende ‘NFT museum’ Meta History.

Het initiatief voor de verloting wordt gesteund door het Oekraïense ministerie van Cultuur en Informatiebeleid, het ministerie van Digitale Transformatie van Oekraïne en de European Broadcasting Union (EBU).

Kalush Orchestra won het Eurovisie Songfestival 2022 dat in Turijn werd gehouden.

Deel je liefde

Geef een reactie