Nike en NFT blijken lucratief: al meer dan 185 miljoen dollar voor Nike

Nike’s NFT-verkoop maakt het tot een van de meest winstgevende modemerken in de digitale wereld. Het bedrijf wist tot dusver 185 miljoen dollar te verdienen aan NFT’s en versloeg daarmee modehuizen zoals Gucci en D&G, maar ook concurrent Adidas. Hiermee is Nike de koploper in de NFT wereld.

Houd in gedachten dat die 185 miljoen dollar slechts 0.3% is van de totale jaarlijkse inkomsten van Nike. Nike doet dit dan ook niet per se voor het geld, maar meer om het eigen merk te promoten, zegt Samuel van Deth, Marketing Strategy Director bij Oracle voor de markten Europa, Midden-Oosten en Azië. “Ik zou willen stellen dat het niet de belangrijkste metriek is, maar de impact op de algehele merkbekendheid, betrokkenheid, loyaliteit en customer lifetime revenue zijn waarschijnlijk de grotere redenen waarom merken hier investeren.”

Nike is een early adoptor en ziet de winsten op NFT’s als extra marketingbudget. Zoals eerder gemeld wist Nike medio december vorig jaar RTFKT over te nemen, een bedrijf dat zich specialiseerde in virtuele sneakers dat NFT’s en digitale sneakers maakt voor de metaverse. De voorwaarden van de deal werden niet bekendgemaakt, maar RTFKT werd laatst gewaardeerd op 33,3 miljoen dollar, wat suggereert dat Nike ruim meer dan 30 miljoen dollar voor de deal zou kunnen hebben betaald.

Ik zou willen stellen dat het niet de belangrijkste metriek is, maar de impact op de algehele merkbekendheid, betrokkenheid, loyaliteit en customer lifetime revenue zijn waarschijnlijk de grotere redenen waarom merken hier investeren

Samuel van Deth, Marketing Strategy Director Oracle

Met RTFKT in de gelederen registreerde Nike al bijna 68.000 secundaire transacties van zijn NFT’s, die in totaal meer dan 1.2 miljard dollar aan secundair volume opleverden. Dat betekent dat iemand op zoek ging met de intentie om een Nike NFT te kopen, maar in plaats daarvan Nike sokken of een Nike T-shirt kocht. Het secundaire volume van Adidas, dat de tweede plaats achter Nike opeiste, bereikte nog niet eens wat Nike verdiende aan NFT’s.

Tot dusver lijkt het erop dat Nike een van de grootste merken ooit zal blijven, zelfs wanneer we de overstap maken van het echte leven naar de digitale wereld. Alleen dit gegeven al is een enorm winst voor het bedrijf en diens aandeelhouders, die de kassa ook zien rinkelen.

Deel je liefde

Geef een reactie