Nike duikt NFT wereld in en is op zoek naar metaverse personeel

Sportmerk Nike is op zoek naar minstens vijf metaverse engineers.

Volgens de functieomschrijving zal Nike’s Technology Innovation Office (TIO) “de kracht van technologie, innovatie en talent ontketenen om baanbrekende technologische innovatieproducten en -diensten te leveren”.

De directeur van metaverse engineering zal “de ontwikkeling van snelle end-to-end proof of concepts, prototypes en productie van metaverse software en apparaatoplossingen leiden (…) voor gebruik binnen Nike, als onderdeel van bestaande Nike producten, en voor nieuwe bedrijfslijnen.”

Nike’s metaverse vacatures.

De kandidaat moet bekend zijn “met een breed scala aan metaverse technologieën, van web3 tot spatial web” naast “kennis van blockchain ecosystemen, technologieën en cultuur, waaronder DLT’s, cryptocurrencies, NFT’s, smart contracts, dApp’s, DAO’s, wallets, en meer.”

Daarnaast is Nike ook op zoek naar andere metaverse-gerelateerde rollen. Zo staat de vacature voor een senior 3D game designer / metaverse engineer met ervaring in Unreal Engine of Unity online, net zoals vacatures voor innovatie programma managers en innovatie engineers die gespecialiseerd zijn in Blockchain.

RTFKT

Nike was al eerder in het nieuws met betrekking tot NFT. In december 2021 kondigden zij aan dat ze het bedrijf RTFKT – voor een nog onbekend bedrag – hebben overgenomen. RFTKT is een bedrijf dat verzamelobjecten van schoenen creeërt met NFT’s voor de gaming industrie. Het bedrijf, dat werd opgericht in 2020, maakt hier gebruik van van de nieuwste technologische innovaties op het gebied van augmented reality (AR), blockchain en game-engines zoals Unreal Engine om de producten te creëren.  

Het is nog altijd onduidelijk wat Nike precies gaat doen met RTFKT, maar het ziet ernaar uit dat de eerste vacatures hier mee te maken hebben en als doel hebben om body te creëren in de wereld van metaverse. Daarnaast is het heel plausibel dat Nike sneakers in de vorm van NFT’s gaat verkopen. Door samen te werken met bekende NFT artiesten en NFT bedrijven te kopen versnelt Nike niet alleen de digitale transformatie in het bedrijf, maar wil het ook extra geld verdienen.

Adidas

Nike volgt met deze stap Adidas, die al eerder kenbaar had gemaakt dat hun volgende collectie, met de toepasselijke naam “Into the Metaverse” zal bestaan uit fysieke, maar dus ook NFT’s. Voor deze collectie werkt Adidas samen met de bedrijven achter populaire NFT’s zoals de Bored Ape Yacht Club en Punks Comic. 
 
De NFT’s van Adidas zijn “wearable”, oftewel dingen die je met je (mee) kunt dragen. Zo kun je de NFT’s op bepaalde online platforms als avatar gebruiken met bijpassende fysieke kleding dat erbij past. De Adidas NFT’s kostten 0.2 Ethereum (ETH) per stuk en brachten een slordige 23 miljoen dollar op. Ondanks de opbrengst ging niet alles zoals gepland: Adidas moest de transacties stopzetten vanwege een technische storing. Het bewees met de uiteindelijke opbrengst echter wel dat er animo is voor NFT-samenwerkingen.

Adidas NFT was in een mum van tijd uitverkocht. Bron: Adidas.com

Overigens krijgen de eigenaren van een Adidas-NFT krijgen met de aanschaf voorrang op het kopen van de fysieke kleding uit de Into the Metaverse collectie en ook toegang tot virtuele kledingstukken voor The Sandbox; een op blockchain technologie gebaseerde videospel dat ook wel bekend staat als SAND.  

Deel je liefde

Geef een reactie