NFT verkoopvolume gedaald met bijna 55% door cryptocrash

De verkoop van niet-fungibele tokens (NFT’s) is de afgelopen week met meer dan 54% gekelderd nu de cryptomarkt sterk is gedaald.

In de loop van de afgelopen week bereikte het NFT-verkoopvolume USD 25m, een daling van 54,6% in vergelijking met de voorgaande week, volgens gegevens van NonFungible.com.

Ook het aantal NFT-verkopen, de gemiddelde waarde van NFT’s en de secundaire verkopen zijn gedaald, met respectievelijk 22,2%, 41,8% en 56,7%.

Blue-chip NFT-collecties vormden hierop geen uitzondering. De verkoop van Yuga Labs’ Otherdeed NFT’s, Bored Ape Yacht Club (BAYC), Azuki en Mutant Ape Yacht Club (MAYC) is de afgelopen week allemaal met meer dan 50% gedaald, volgens gegevens van CryptoSlam.

Onder de meer populaire blue-chip collecties, zijn Azuki NFT’s het meest geraakt. De verkoop van deze collectie is de afgelopen week met ongeveer 77% gedaald, met een daling van 74% in het aantal nieuwe kopers. De duikeling komt er nadat de collectie een verhoogde interesse en een abnormale stijging van het aantal verkopen kende na een blog post van de pseudonieme oprichter van het project die de startprijs van de collectie met ongeveer 45% had doen dalen op dat moment.

Hoewel de daling van de verkoop van NFT wordt toegeschreven aan een mix van factoren, zou de meest prominente reden de recente crash van Terra (LUNA)’s stablecoin UST kunnen zijn, die een rimpeleffect veroorzaakte over de hele cryptomarkt.

Ondertussen heeft de grote Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley onlangs een waarschuwing afgegeven over NFT’s en beweert dat ze na Terra de volgende zouden kunnen zijn om te vallen.

“Gehypte gebieden van crypto, zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en pegged stablecoins, zien massale liquidaties, omdat het duidelijker wordt dat alle verhoogde prijzen werden verhandeld op speculatie, met beperkte echte gebruikersvraag,” zeiden analisten.

Deel je liefde

Geef een reactie