NFT Odyssey van Starbucks uitverkocht binnen 18 minuten

Starbucks Odyssey, het Web3 loyaliteitsprogramma van de populaire koffieketen, heeft op 9 maart 2023 zijn eerste collectie van 2.000 limited-edition NFT’s, “Stamps” genaamd, uitgebracht. Het Odyssey-programma, dat nog in beta is, is alleen op uitnodiging en vraagt leden activiteiten, quizzen en aankopen in de winkel te voltooien om Stamps te verdienen.

De “Siren Collection” van NFT’s werd donderdag om 12 EST geopend en leden mochten twee Stamps kopen – allemaal voor 100 dollar. Bij de lancering ondervond de site fouten omdat hij overstelpt werd door het verkeer en de collectie van 2000 Stamps was in slechts 18 minuten uitverkocht, meldde Coindesk.

De limited-edition Stamps zijn al genoteerd op de secundaire markt van Nifty Gateway, waarbij er één werd verkocht voor meer dan $1.500 dollar. Vanaf vrijdagochtend is de gemiddelde verkoopprijs $442 dollar. Volgens het Nifty Gateway platform hebben de Stamps momenteel een totaal secundair marktvolume van $121.795 dollar.

Starbucks lanceerde zijn Odyssey-programma in samenwerking met Forum3 met de bedoeling een ervaring te creëren die gericht is op niet-crypto-gebruikers, en benadrukte dat Stamps alleen konden worden gekocht met een creditcard. Andy Sack, medeoprichter en co-CEO van Forum3, vertelde Coindesk dat Odyssey een “next-generation loyaliteitsplatform” is, en van plan is relaties op te bouwen tussen Starbucks-klanten en het merk.

Deel je liefde

Geef een reactie