NFT nieuws bytes: Adidas en Prada gaan samenwerken + meer nieuws

  • Het Italiaanse luxemodehuis Prada en sportkledinggigant Adidas zijn een partnerschap aangegaan om een nieuw non-fungible token (NFT) project te lanceren dat is gebouwd op het Polygon (MATIC) netwerk. Het project zal deelnemers uit de wereld van mode, design en crypto samenbrengen om samen een grootschalig digitaal kunstwerk te creëren, geïnspireerd op de fysieke Re-Nylon-collectie, zeiden ze, eraan toevoegend dat ze samenwerken met digitale kunstenaar Zach Lieberman. De opbrengsten van de NFT-verkoop worden gedoneerd aan liefdadigheidsinstellingen en toegewezen aan de kunstenaar en de makers van de gemeenschap.
  • Een speciaal fysiek museum voor NFT’s is op 27 januari 2022 geopend in de Amerikaanse stad Seattle. De showroom zal een aantal kunstwerken tentoonstellen, variërend van Larva Labs Cryptopunks-serie tot Blake Kathryn en onder andere H+ Creative.
  • Cryptobeurs Bybit kondigde aan dat een NFT-marktplaats lanceert.
NFT Museum in Seattle.

Investeringen in NFT

  • Beleggingsfirma Man Group, die bijna 140 miljard dollar aan activa beheert, onderzoekt of het een cryptofonds voor zijn klanten kan creëren, zei de CEO Luke Ellis tijdens Bloomberg’s The Year Ahead-evenement. Hij voegde eraan toe dat hij “interessante mogelijkheden” ziet om zijn vaardigheden en technologie op het gebied van risicobeheer toe te passen om een soort risicogecontroleerde versie van crypto voor zijn klanten te bieden.
  • Privacyprotocol Secret Network heeft 400 miljoen dollar aan ecosysteemfinanciering opgehaald. Dit omvat een ecosysteemfonds van 225 miljoen dollar en een acceleratorpool van 175 miljoen dollar, waarbij de eerste bedoeld is om hun applicatielaag uit te breiden, terwijl de tweede bedoeld is voor gebruikersadoptie.
  • Staking platform Stader Labs kondigde aan dat het een private verkoop van USD 12,5 miljoen heeft afgerond, geleid door Three Arrows Capital, waardoor het bedrijf nu gewaardeerd wordt op 450 miljoen dollar.
  • BlockFills, een technologiebedrijf dat handelt in digitale activa, heeft 37 miljoen dollar opgehaald in een Serie A-ronde om zijn expansieplannen te financieren.
  • Shakepay, een bedrijf dat Canadezen in staat stelt om bitcoin (BTC) te kopen, verkopen en verdienen, heeft een Serie A-investering van CAD 44 miljoen (USD 35,3 miljoen) aangekondigd, geleid door QED-investeerders. De financiering moet worden gebruikt om het bedrijf te schalen en nieuwe producten te lanceren.
  • Blockchain computing netwerk Aleph.im heeft 10 miljoen dollar opgehaald in een recente financieringsronde geleid door Stratos Technologies. Januari markeert het begin van Aleph.im’s uitrol van hun eerste computing resource nodes die uiteindelijk het grootste deel van de rekenkracht van het gedecentraliseerde netwerk zullen dragen, voegden ze eraan toe.
  • Web 3-merk Autograph kondigde een Serie B-financieringsronde aan ter waarde van 170 miljoen dollar, mede geleid door a16z en Kleiner Perkins. Het bedrijf heeft ook nieuwe bestuursleden benoemd, waaronder Katie Haun die haar eigen bedrijf leidt, Arianna Simpson die General Partner is bij a16z, en Ilya Fushman, Partner bij Kleiner Perkins.
Deel je liefde

Geef een reactie