New York Stock Exchange heeft NFT ambities

De New York Stock Exchange (NYSE) heeft een nieuwe trademark applicatie (handelsmerkaanvraag) ingediend bij het Amerikaanse Trademark and Patent Office. Dit zou, naar alle verwachting, de beurs in staat stellen om zijn eigen op-blockchain-gebaseerde digitale goederen te verhandelen.

De aanvraag zelf omvat het “aanbieden van een online marktplaats voor kopers, verkopers en handelaren van downloadbare digitale goederen geauthenticeerd door niet-fungibele tokens (NFT’s)”. Er wordt ook gespecificeerd wat een “digitaal goed” is, waarbij NFT’s, digitale media en kunstwerken worden opgesomd, terwijl het octrooi ook voorziet in de mogelijkheid om in verschillende cryptocurrencies te handelen.

Er wordt verwacht dat een digitale marktplaats van Wall Street een nichemarkt van op blockchain gebaseerde items zal bestrijken om niet rechtstreeks te concurreren met de grote bedrijven in de NFT-industrie, zoals OpenSea en Rarible.

Overigens had NYSE in april 2021 al 6 NFT’s gemint om de notering van een aantal grote tech-aandelen op de beurs te vieren. Destijds vonden deze items niet hun weg naar handelsplatforms, maar vertegenwoordigden ze een belangrijk moment in de geschiedenis van de beurs.

Het zal interessant zijn om te zien welke richting de NYSE opgaat met haar op blockchain gebaseerde onderneming, dus het is afwachten geblazen.

Deel je liefde

Geef een reactie