Microsoft omarmt crypto en zoekt directeur Crypto Business Development

Cryptocurrencies zijn hot, moet ook Microsoft vinden. De techreus uit Seattle heeft namelijk een vacature online gehad waar het op zoek was naar directeur voor Crypto Business Development in Redmond. Solliciteren is niet meer mogelijk, maar het laat wel zien dat ook Microsoft ermee bezig is.

In de vacature staan de eisen voor de toekomstige Crypto Business Development directeur vermeld. Zo verwacht Microsoft minstens 1 jaar ervaring met dApps, DeFi en andere web3 gerelateerde technologieen. Ook ervaringen met NFT’s worden vermeld in de vacature.

Microsoft’s vacature voor Director of Business Development Cryptocurrencies. Bron: https://careers.microsoft.com/

De directeur zal verantwoordelijk zijn voor het uitbouwen van toekomstige web3 strategieen in combinatie met crypto. Ook dient hij/zij Microsoft’s leiderschapsteam adviseren omtrent de technologie en de juiste keuzes met betrekking tot de product roadmap van Microsoft. Tot slot zal de directeur voor Crypto Business Development te maken krijgen met het plannen en implementeren van Microsoft’s web 3.0-partnerschapsmodel.

Microsoft hecht als vanouds veel waarde aan partners en partnerschappen – dit valt dan ook in het takenpakket.

Microsoft en Metaverse

Microsoft was al geruime tijd bezig met wat nu bekend staat als metaverse. Zo probeert het met diens Hololens, holoportatie mogelijk te maken. Sinds de aankondiging van Meta en de hype rondom metaverse, lijkt er bij heel veel bedrijven nu iets meer vaart te worden gezet om vooral op het gebied van web3 en metaverse, de strijd met Meta aan te kunnen gaan.

Overigens beweren bronnen rondom Microsoft dat de overname van Activision Blizzard gedaan is met het oog op metaverse. Via games wil Microsoft niet alleen concurrenten als Sony de baas zijn, maar zich ook meer mengen in de wereld van metaverse. Ook worden er steeds meer nieuwe metaverse features aan Microsoft Teams toegevoegd. Een voorbeeld is Microsoft Mesh, waarmee het straks mogelijk zal zijn om als een avatar te vergaderen in de metaverse.

Deel je liefde

Geef een reactie