Microsoft investeert in blockchain en web3 start-up ConsenSys

Blockchain-startup ConsenSys heeft 450 miljoen dollar opgehaald in een nieuwe financieringsronde die zijn waardering meer dan verdubbelt tot 7 miljard dollar. Techgigant Microsoft was een van de investeerders in ConsenSys.

De geldinjectie werd geleid door ParaFi Capital, zei ConsenSys dinsdag, met Microsoft, Japan’s SoftBank en Singapore’s Temasek die ook toetreden als nieuwe investeerders in het bedrijf. Het in New York gevestigde ConsenSys werd in 2014 opgericht door Joseph Lubin, een mede-oprichter van Ethereum. Ethereum is het blockchainplatform achter ether, ’s werelds op één na grootste cryptocurrency.

Terwijl Bitcoin vooral wordt gebruikt voor transacties, kan Ethereum worden gebruikt om gedecentraliseerde applicaties te maken, of dapps, maar dan op de blockchain, een gedeeld registratiesysteem voor cryptotransacties. ConsenSys ontwikkelt software die draait op het Ethereum-netwerk.

Microsoft & crypto
Het markeert een zeldzame crypto-gerelateerde investering van Microsoft. Het bedrijf leidde eerder een investering in een vroeg stadium in Palm NFT Studio, een start-up die ook mede is opgericht door Lubin.

De betrokkenheid van Microsoft benadrukt de groeiende interesse van ’s werelds grootste techbedrijven in web3, een term die verwijst naar inspanningen om een gedecentraliseerde versie van het internet te creëren op basis van blockchain technologie. Web3 heeft al heel veel geld aangetrokken in Silicon Valley. Blockchain-startups haalden vorig jaar wereldwijd een recordbedrag van 25 miljard dollar aan durfkapitaal op.

ConsenSys: eigenaar van MetaMask
ConsenSys wordt door investeerders gezien als een van de bedrijven die web3 zullen aandrijven. De populairste producten van het bedrijf zijn de MetaMask cryptocurrency wallet en Infura, een suite van tools die ontwikkelaars helpt Ethereum apps te maken. MetaMask stelt mensen in staat om hun tokens op te slaan en te beheren via een webbrowser extensie of een mobiele app. Mensen kunnen ook toegang krijgen tot populaire blockchain-aangedreven apps zoals Uniswap en Axie Infinity.

ConsenSys is de eigenaar van de MetaMask wallet

Het grootste deel van de inkomsten van ConsenSys komt momenteel uit vergoedingen voor het verhandelen van verschillende tokens op MetaMask. MetaMask bereikte in januari de grens van 30 miljoen maandelijks actieve gebruikers, aldus ConsenSys, een stijging van 42% in de afgelopen vier maanden. De VS, Filipijnen, Brazilië, Duitsland en Nigeria zijn de meest actieve markten. Infura, ondertussen, wordt gebruikt door meer dan 430.000 ontwikkelaars en bereikte onlangs de grens van 1 biljoen dollar in transactievolumes op jaarbasis.

ConsenSys zei dat alle opbrengsten van de laatste ronde omgezet zouden worden in ether. Het geld zal worden gebruikt voor het aannemen van 600 extra werknemers, een herontwerp van MetaMask dat later dit jaar zal worden uitgebracht, en het uitbouwen van ConsenSys’ groeiende NFT business.

Deel je liefde

Geef een reactie