LimeWire keert terug met NFT marktplaats en $LMWR token

Ooit was LimeWire zeer populair, zeker toen MP3 bestanden hot waren. Na een afwezigheid van meer dan tien jaar keert het nu terug. De nieuwe eigenaars van LimeWire willen “de zaken rechtzetten” met de NFT-marktplaats en beloven muziekartiesten vrijheid te geven over hun inhoud.

Limewire, de populaire peer-to-peer file-sharing website uit de vroege jaren 2000 die in 2010 ophield met bestaan, maakt dus een herintrede op de markt, maar dit keer als NFT-marktplaats. De nieuwe eigenaars van LimeWire maakten in een officiële aankondiging bekend dat het platform haar pijlen zal richten op non-fungible tokens (NFT’s) plannen en dan met name op de kunst- en muziekindustrie. De verwachting is dat de NFT marktplaats wordt gelanceerd in mei, waarna een officiële NFT met de eigen $LMWR token beloningssysteem moet gaan volgen.

De marktplaats zal volledig worden gecureerd en wordt gelanceerd met belangrijke partnerschappen met artiesten uit de muziekindustrie. LimeWire is ook een samenwerking aangegaan met Algorand voor het het efficient munten van de NFT’s. Hiermee wil men onder andere de gas fee kosten laag houden.

De broers Paul en Julian Zehetmayr kochten de rechten van het bedrijf met de hoop het merk nieuw leven in te blazen in het web3 tijdperk. Overigens is de stap opvallend, want LimeWire stond bekend als de marktplaats voor het illegaal downloaden van liedjes en MP3 bestanden. Nu wil het merk goed doen en zich juist richten op het ondersteunen van artiesten en de muziekindustrie.

De broers spraken over het controversiële verleden van het platform en beweerden dat dit een van de belangrijkste redenen was voor hen om het merk nieuw leven in te blazen en echte artiesten en hun content te ondersteunen.

Screenshot van hoe LimeWire er vroeger uit zag.

“LimeWire keert terug als een platform voor artiesten, niet tegen hen. Op LimeWire zal het grootste deel van de inkomsten direct naar de artiest gaan, en we zullen samenwerken met makers om volledige flexibiliteit, eigendom en controle toe te staan als het gaat om hun inhoud”, aldus Julian Zehetmayr. Het controversiële verleden van Limewire was de aanleiding voor verschillende rechtszaken van muzieklabels. Zo betaalde de oprichter van het platform, Mark Gorton, in 2011 een boete van 105 miljoen dollar voor inbreuk op het auteursrecht van platenlabels.

LimeWire keert terug als een platform voor artiesten, niet tegen hen. Op LimeWire zal het grootste deel van de inkomsten direct naar de artiest gaan, en we zullen samenwerken met makers om volledige flexibiliteit, eigendom en controle toe te staan als het gaat om hun inhoud

Julian Zehetmayr, CEO LimeWire

De CEO’s van het bedrijf benadrukten dat de herlancering gericht is op het rechtzetten van zaken en het opbouwen van een digitale verzamelmarktplaats voor de muziekgemeenschap.

Overigens is het mogelijk om je te registreren op een wachtlijst. Klik hier voor de NFTEneX referral link.

Deel je liefde

Geef een reactie