LEGO en Epic Games gaan samenwerken voor metaverse voor kinderen

De LEGO Groep en Epic Games hebben vandaag aangekondigd dat ze een langdurig partnerschap aangaan om de toekomst van de metaverse vorm te geven en veilig en leuk te maken voor kinderen en gezinnen.

De twee bedrijven gaan samenwerken om “een meeslepende, creatief inspirerende en boeiende digitale ervaring te bouwen waar kinderen van alle leeftijden samen van kunnen genieten.” De gezinsvriendelijke digitale ervaring geeft kinderen toegang tot tools in de metaverse die hen in staat stellen om zelfverzekerde makers te worden en biedt geweldige speelmogelijkheden in een veilige en positieve ruimte.

Niels B Christiansen, CEO van The LEGO Group, zei: “Kinderen spelen graag in digitale en fysieke werelden en bewegen naadloos tussen de twee. Wij geloven dat er een enorm potentieel is voor hen om levenslange vaardigheden te ontwikkelen zoals creativiteit, samenwerking en communicatie door middel van digitale ervaringen. Maar we hebben de verantwoordelijkheid om ze veilig, inspirerend en voordelig voor iedereen te maken. Net zoals we generaties lang het recht van kinderen op veilig fysiek spel hebben beschermd, zijn we vastbesloten om hetzelfde te doen voor digitaal spel. We kijken ernaar uit om samen met Epic Games vorm te geven aan deze spannende en speelse toekomst.”

Tim Sweeney, CEO & Founder, Epic Games zei: “De LEGO Groep spreekt al bijna een eeuw tot de verbeelding van kinderen en volwassenen door creatief spel, en we zijn enthousiast om samen te komen om een ruimte in de metaverse te bouwen die leuk, onderhoudend en gemaakt is voor kinderen en gezinnen.”

De LEGO Groep spreekt al bijna een eeuw tot de verbeelding van kinderen en volwassenen door creatief spel, en we zijn enthousiast om samen te komen om een ruimte in de metaverse te bouwen die leuk, onderhoudend en gemaakt is voor kinderen en gezinnen.

Tim Sweeney, CEO Epic Games

Terwijl de metaverse evolueert, geeft het een nieuwe vorm aan hoe mensen elkaar ontmoeten, spelen, werken, leren en interacteren in een virtuele, 3D wereld. De LEGO Groep en Epic Games zullen hun uitgebreide ervaring combineren om ervoor te zorgen dat deze volgende iteratie van het internet vanaf het begin ontworpen is met het welzijn van kinderen in het achterhoofd.

Epic Games, onder andere bekend van het populaire spel Fortnite, heeft expertise in het bouwen van creatieve tools en meeslepende werelden die open en toegankelijk zijn voor spelers en ontwikkelaars overal ter wereld. Het bedrijf creëert ervaringen die mensen verbinden via gaming, muziek en creatieve samenwerking en zet zich onder andere in om ontwikkelaars in staat te stellen online ervaringen te creëren die geschikt zijn voor hun leeftijd. Het bedrijf nam in 2020 SuperAwesome over, een bedrijf dat technologieën ontwerpt om kinderen onder de 16 jaar veilig digitaal te laten spelen..

De LEGO Group en Epic Games zijn drie principes overeengekomen die ervoor moeten zorgen dat de digitale ruimtes die zij ontwikkelen veilig en boeiend kunnen worden gebruikt:

  • Bescherm het recht van kinderen om te spelen door van veiligheid en welzijn een prioriteit te maken.
  • Bescherm de privacy van kinderen door hun belangen voorop te stellen.
  • Geef kinderen en volwassenen de controle over hun digitale ervaring.
Deel je liefde

Geef een reactie