Lamborghini Huracan opgeblazen om te verkopen als NFT

Shl0ms, een NFT artiest uit de Verenigde Staten, heeft een Lamborghini opgeblazen om de beelden daarvan als NFT collectie te kunnen verkopen. Naar eigen zeggen is de $CAR NFT vooral bedoeld als protest tegen ‘hebzucht’ en ‘kortetermijndenken’. De veiling is tot nader order uitgesteld door de oorlog tussen Rusland en Oekraine.

De $CAR NFT van de razendsnelle Lamborgini Huracan zal bestaan uit 888 video’s van de vernietigde auto welke worden geveild als NFT’s. Daarnaast zullen er nog eens 111 NFT’s door Shl0ms worden gebruikt voor een nieuw project en daardoor niet geveild worden. Shl0ms en zijn team zijn ongeveer twee weken bezig geweest met het testen van explosieven en hebben zelfs een andere (vermoedelijk minder interessante) auto opgeblazen voordat ze hun ingehuurde explosievenexpert op de Lamborghini richtten. De artiest zegt dat de Lambo gekocht was voor ongeveer een kwart miljoen dollar.

Oorlog & kritiek

Vernietiging of niet, Shl0ms omschrijft zichzelf als een “pacifist” en ziet geen reden om door te gaan met de veiling totdat de situatie in Oekraïne weer wat rustiger wordt. De prijzen van de NFT’s uit de $CAR collectie, die oorspronkelijk deze week zouden worden geveild, zouden starten met 0.01 ETH (ongeveer 25 Euro op het moment van schrijven).

Er is ook kritiek op de NFT artiest. Zo noemen critici het hypocriet om een Lamborghini te vernietigen, om er daarna geld mee te verdienen. Zeker als het bedoeld als statement tegen ‘hebzucht’. Shl0ms pareerde de kritiek en vertelde aan Fortune dat een groot deel van de opbrengst naar openbare kunstinstallaties zal gaan.

Deel je liefde

Geef een reactie