JPMorgan stapt metaverse in met lounge in Decentraland

JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, heeft diens eerste stappen in de metaverse gemaakt. De bank maakte bekend dat het een lounge opent in Decentraland, een blockchain – en browserspel dat ook wel bekend staat als MANA.

De lounge draagt de naam Onyx Lounge en bevindt zich in de Metajuku Mall van Decentraland. Metajuku Mall is een virtueel winkelcentrum in Decentraland met een oppervlakte van 256 m2 De winkels liggen aan weerszijden van het open atrium en dat is waar JPMorgan zich zal vestigen. Bezoekers van de Only Lounge krijgen onder andere de gelegenheid om een presentatie te bekijken over cryptocurrencies.

JPMorgan benadrukte de potentie die metaverse heeft als volgt: “Als je nadenkt over de economie van de metaverse – of metanomics – zijn er kansen in bijna elk marktgebied. We zijn hier niet om te suggereren dat de metaverse, zoals we die nu kennen, alle menselijke interacties zal overnemen, maar eerder om de vele opwindende kansen te verkennen die het biedt voor zowel consumenten als merken.”

Onyx Lounge van JPMorgan in Decentraland

De metaverse, aldus JPMorgan, heeft volgens onderzoek van eigen analisten de potentie om jaarlijks meer dan 1 miljard dollar te genereren, zeker nu web3 steeds meer mainstream begint te worden. “Deze democratische eigendomseconomie, gekoppeld aan de mogelijkheid van interoperabiliteit, zou immense economische mogelijkheden kunnen ontsluiten, waarbij digitale goederen en diensten niet langer gebonden zijn aan één enkel spelplatform of merk,” aldus het rapport.

Deze democratische eigendomseconomie, gekoppeld aan de mogelijkheid van interoperabiliteit, zou immense economische mogelijkheden kunnen ontsluiten, waarbij digitale goederen en diensten niet langer gebonden zijn aan één enkel spelplatform of merk

JPMorgan Chase

De bank noemde daarnaast ook bekende bedrijven als Walmart, Nike, Adidas en Atari als early adopters en investeerders in de blockchain-economie. “Bedrijfsleiders en directiekamers over de hele wereld vragen zich nu af: ‘Wat is mijn metaverse strategie? Wat word ik geacht te doen in de metaverse? Wat is de metaverse eigenlijk?”, aldus de analisten.

Hoewel de metaverse zich “zeer snel” heeft ontwikkeld en het “moeilijk is om een bedrijfsstrategie te baseren op zo’n dynamische ruimte,” zei JPMorgan dat het risico om “achterop te raken de incrementele investering waard is die nodig is om van start te gaan.”

“Bedrijfsleiders en directiekamers over de hele wereld vragen zich nu af: ‘Wat is mijn metaverse strategie? Wat word ik geacht te doen in de metaverse? Wat is de metaverse eigenlijk?”

JPMorgan Chase
Deel je liefde

Geef een reactie