Horlogemaker Bulgari integreert NFT in nieuwe polshorloge

Bulgari, de fabrikant van luxe horloges, heeft NFT-technologie geïntegreerd in diens nieuwste polshorloge, waardoor een extra digitaal aspect aan het nieuwste toestel wordt toegevoegd dat als bewijs van eigendom dient.

Bulgari’s bracht de Octo Finissimo Ultra uurwerk uit: een exemplaar van 440.000 Amerikaanse dollars. Een unicum voor Bulgari, want het is voor het eerst dat het bedrijf brengt de digitale en fysieke domeinen bij elkaar brengt. In het middelpunt van het grootste tandwiel in het Octo horloge staat een QR-code die de drager bij het scannen naar een digitale weergave van het accessoire leidt.

Naast het vinden van een hoge resolutie, geanimeerde rendering van het luxe polshorloge, wordt de eigenaar in staat gebracht om extra informatie met betrekking tot dit uurwerk te zien. Zo wordt, onder andere, de geschiedenis en het concept, alsmede ontwerpschetsen en productieproces van het horloge getoond.

Met een dikte van slechts 1,8 mm is dit exquise uurwerk is het tevens recordhouder voor ’s werelds dunste mechanische polshorloge. Belangrijk om te vermelden is dat er maar 10 stuks zullen worden geproduceerd: Bulgari verwacht dan ook een wachtlijst te krijgen voor diens eerste NFT horloge.

Bulgari Octo Finissimo Ultra: de dunste mechanische polshorloge ooit gemaakt.

Bulgari CEO Jean-Christophe Babin zei: “Dit horloge garandeert dat Bulgari voor altijd zal worden erkend als een bedrijf dat enkele van de mooiste pagina’s in de Zwitserse geschiedenis van de horlogerie heeft geschreven. En het feit dat dit een Italiaans huis is, maakt ons bijzonder trots.”

Deel je liefde

Geef een reactie