Heineken brengt nieuwe biersoort Heineken Silver uit in de metaverse

Heineken lanceert Heineken Silver, de eerste virtuele bier dat in de virtuele wereld Decentraland wordt gebrouwen.

Heineken® lanceert haar eerste, gloednieuwe, virtuele bier, Heineken® Silver, exclusief in haar virtuele brouwerij binnen het immersieve digitale platform, Decentraland.

De brouwervaring die Heineken wereldberoemd maakte, ondergaat nu een hightech transformatie om de metaverse aan te kunnen, pixel voor pixel. Heineken’s passie voor natuurlijke ingrediënten worden in de metaverse ingeruild voor de beste, 100% computergegenereerde ingrediënten.

De speciale A-gist van Heineken, gewoonlijk gebrouwen in horizontale tanks, wordt vervangen door de zogenaamde A-Pixels. De virtuele Heineken Silver wordt gebrouwen met Binary Coded Hop, geteeld door NPC (non-player character) boeren. En natuurlijk wordt het hele virtuele brouwproces overzien door Heineken®’s speciale Virtual Brewing Assistants, gedigitaliseerde stand-ins voor de Star Brewers.

Deze elementen komen samen om een volledig uniek bier te ontwikkelen dat bezoekers van Heineken’s virtuele brouwerij in Decentraland in de virtuele wereld zullen kunnen zien. Het virtuele bier werd onthuld tijdens een productlanceringsevenement in de virtuele brouwerij van Heineken, waar gasten in enkele seconden konden zien hoe het bier wordt gemaakt, terwijl ze konden genieten van gepixeleerde kreeft en kaviaar en om de oren konden slaan met Heineken ambassadeurs, waaronder ex-Arsenal speler Thierry Henry.

Bram Westenbrink, Global Head Heineken Brand, zei: “Bij Heineken geloven we dat het verbinden met mensen van vitaal belang is voor het menselijk bestaan, net als de lucht die we inademen of het water dat we drinken, en we weten dat de metaverse mensen samenbrengt op een luchtige en meeslepende manier die echt opwindend is – maar het is gewoon niet de beste plek om een nieuw bier te proeven. Ons nieuwe virtuele bier, Heineken Silver, is een ironische grap. Het is een zelfbewust idee dat de draak steekt met ons en vele andere merken die in de metaverse springen met producten die het beste in de echte wereld gedronken kunnen worden. Voorlopig kun je nog niet proeven van pixels en bytes. Dus willen we daar een grapje over maken en iedereen eraan herinneren dat er niets boven de smaak van een verfrissend biertje gaat, inclusief onze nieuwe virtuele Heineken® Silver, in de echte wereld.

Ons nieuwe virtuele bier, Heineken Silver, is een ironische grap. Het is een zelfbewust idee dat de draak steekt met ons en vele andere merken die in de metaverse springen met producten die het beste in de echte wereld gedronken kunnen worden

Bram Westenbrink, Global Head Heineken Brand

Om de metaverse en de virtuele Heineken® Silver nog wat meer smaak te geven, is Heineken een samenwerking aangegaan met de Spaanse autodidactische straatartiest J. Demsky om delen van het virtuele thuis van Heineken Silver te helpen ontwerpen.

Heineken Silver

“Als jarenlange liefhebber van Heineken was ik verheugd betrokken te zijn bij deze leuke en unieke lancering die het merk, en het virtuele Heineken Silver, op een unieke manier tot leven brengt. Om mensen op een artistieke manier te laten begrijpen hoe een virtueel drankje zou kunnen smaken, vooral als je alle pixels en technologie samenvoegt, past perfect bij wie ik ben en de kunst die ik graag creëer – dus ik hoop dat mensen houden van mijn interpretatie van hoe virtueel Heineken Silver zou kunnen zijn als het een smaakje had.”, aldus Demsky.

De Heineken Silver is te zien op Decentraland.

Deel je liefde

Geef een reactie