Amerikaanse GameStop gaat eigen NFT marktplaats starten

GameStop, bekend als de retailer die computerspellen en consumentenelektronica verkoopt, gaat een samenwerkingsverband aan met het Australische Immutable X (IMX) om een non-fungible token marktplaats (NFT marketplace) te creeren zonder gas fee.

Immutable deelde het nieuws op Twitter en GameStop heeft het ook wereldkundig gemaakt via hun eigen pagina voor investeerders. Immutable X maakte is een zogeheten layer-2 netwerk voor Ethereum met een speciale focus op NFT. Immutable X maakt het mogelijk om digitale transacties voor NFT’s goedkoper en sneller te verwerken, zonder dat er sprake is van transactiekosten die beter bekend staan als gas fee.

Op deze manier trachten GameStop en Immutable X zich te onderscheiden van andere NFT marktplaatsen zoals OpenSea en Rarible, waar het verkopen van een NFT altijd gepaard gaat met gas fees.

IMX coin populair na nieuws

De twee bedrijven hebben voor dit project een fonds van $100 miljoen dollar opgezet om developers aan te trekken die NFT’s willen maken voor games, Web3 en metaverse. Dit fonds bestaat grotendeels uit de coins van IMX, waarvan de prijs van na het publiceren van het nieuws flink stegen. Zo was de IMX token vorige maand voor 1.75 Euro per stuk te krijgen, maar staat het inmiddels als op 2.5 Euro per stuk.

Immutable X heeft tevens aangegeven nog meer IMX tokens te gaan maken wanneer bepaalde doelen worden bereikt op de nieuwe NFT marktplaats. Dit soort nieuws heeft als doel om investeerders en ontwikkelaars te trekken, maar het is nog onduidelijk wat voor effect dit zou kunnen hebben.

Zo staan NFT’s nog altijd in de kinderschoenen en wordt het door sommigen gezien als de toekomst van “eigendom” in de online wereld, en kopen zij NFT’s kopen als blijk van vertrouwen in de ontwikkeling van “Web3” of de metaverse, terwijl anderen verbijsterd zijn over waarom er zoveel geld wordt uitgegeven aan items die niet fysiek bestaan.

Deel je liefde

Geef een reactie