Gala Games en Snoop Dogg lanceren NFT album op Gala Music

Gala Games heeft bekendgemaakt samen te gaan werken met de beroemde Amerikaanse rapper Snoop Dogg. Het bedrijf zet Snoop Dogg’s album BODR op de blockchain via haar nieuwe gedecentraliseerde muziekstreamingdienst Gala Music, als onderdeel van web3.

Gala Music is naar eigen zeggen “de allereerste gedecentraliseerde platenmaatschappij” en heeft met Snoop Dogg een primeur te pakken. Zo is Snoop Dogg’s album BODR (“Bacc on Death Row”) als Stash Box en digitaal NFT pakket gelanceerd en beschikbaar op de blockchain. Daarnaast zullen drie bonus liedjes exclusief op Gala Music te beluisteren zijn.

Er zijn in totaal 25.000 Stash Boxes als NFT beschikbaar voor aankoop, die elk 5.000 dollar kosten. Elke Stash Box zal 1 van de 17 track NFT’s van het komende album bevatten, wat betekent dat er in totaal 1.470 NFT’s beschikbaar zijn voor elk nummer van Snoop Dogg. Op het moment van schrijven is een Stash Box te koop voor 18206 Gala oftewel 5230 Amerikaanse dollars. Wie het wil kopen dient wel snel te zijn, want de verkoop stopt eind deze week.

Verkoop van Snoop Dogg’s NFT op Gala Music. Bron:

Snoop Dogg fans die het volledige album met 17 NFT tracks verzamelen zullen beloond worden met een reeks in-person en digitale goodies, inclusief een exclusief feest in Snoop’s LA huis, toegang tot een exclusief NFT-gated concert, en een reeks limited-edition memorabilia.

De muziek NFT’s van Snoop zullen ook worden gebruikt in de games van Gala Games, terwijl de rapper ook drie extra tracks heeft die exclusief zullen worden uitgebracht op het Gala Music-platform.

In een recente verklaring heeft Snoop Dogg zijn steun betuigd aan de web3 – en blockchaintechnologie en diens positieve effect ervan op de muziekindustrie: “Als er iets constant is, dan is het wel dat de muziekindustrie altijd zal veranderen. Blockchain-technologie heeft de kracht om alles opnieuw te veranderen en de tafel te kantelen in het voordeel van de artiesten en de fans, en we gaan aan de voorkant van het peloton staan met deze Gala Music deal”.

Deel je liefde

Geef een reactie