Frans autobedrijf DS Automobiles lanceert NFT van nieuwe auto

DS Automobiles en Citroën gaan de samenwerking aan met VeVe om zeldzame digitale concept car NFT’s te gaan aanbieden aan autoliefhebbers en verzamelaars die exclusief op de VeVe app aan te schaffen zijn.

VeVe heeft bevestigd dat de concept car NFT’s verschillende zeldzaamheden zullen bevatten. Dat wil zeggen: VeVe heeft een vast zeldzaamheidssysteem voor alle NFT’s die momenteel op hun platform staan. Er zijn in totaal vijf verschillende rariteiten waarin VeVe NFT’s kunnen vallen. In volgorde van minst naar meest zeldzaam zijn dit: gewoon, ongewoon, zeldzaam, ultra zeldzaam en geheim zeldzaam. Het is echter nog niet bekend in welke categorie de DS NFT’s zullen gaan vallen.

Tot nu toe werkte VeVe voor haar NFT’s eerder samen met bekende entertainmentmerken. Zo bracht het NFT’s uit in samenwerking met Marvel en DC comics en ze maakten bekend dat er NFT’s uit zullen komen van onder andere The Muppets.

Oprichter Daniel Cruthers zei: “VeVe boort een andere enorme industrie aan door de samenwerking met DS.” VeVe hoopt net zo populair te worden bij autoliefhebbers als bij popcultuur- en stripfans.

Eerder zagen we automerken als Lamborghini en McLaren samenwerken met NFT-platforms. De VeVe-collecties met Citroën en DS zijn echter vroege voorbeelden van een volwaardige NFT-collectie van een autobedrijf, zo niet de eerste.

Formule E

DS heeft een grote footprint in Formule E en wil het nu nog meer kracht zetten met nieuwe NFT’s.

Ter ere van de Paris Motor Show, die loopt van 17 tot 23 oktober, brengen DS een beperkte reeks unieke NFT’s uit, waarmee iedereen de kans krijgt om een stukje geschiedenis van de DS Formule E op de weg te bemachtigen.

Tot en met 23 oktober kan men speciale edities van DS NFT’s kopen om de prestaties van het succesteam ‘DS Techeetah’ en zijn coureurs in de Formule E te vieren. De eigenaren van de NFT’s kunnen hun NFT gebruiken in de Metaverse game op Pavillion Hub.

Deel je liefde

Geef een reactie