FC Barcelona wil wereld van crypto, NFT en Metaverse induiken

FC Barcelona, de Catalaanse grootgewicht waagt een sprong in het blockchain-rijk. Voorzitter Joan Laporta vertelde dat de club van plan is om zijn eigen cryptocurrency en non-fungible tokens (NFT’s) te lanceren in een poging om te concurreren met andere grote Europese voetbalclubs die worden gesteund door buitenlandse investeerders en staatsinvesteringsfondsen.

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona gaf clubvoorzitter Joan Laporta aan dat deze maatregelen worden overwogen om de club financieel weer op de rails te krijgen. Hij voegde eraan toe dat het een aantal cryptosponsoring voorstellen heeft afgewezen om een belangenconflict met zijn toekomstplannen te vermijden.

De voetbalclub uit Barcelona heeft de laatste tijd te kampen met financiële problemen, waardoor onder andere sterspeler Lionel Messi de club verliet voor Paris Saint-Germain. “Er is een traditionele [voetbal] business die iedereen [kent], maar dan is er een nieuwe wereld en in deze wereld moeten we, om te kunnen concurreren, een grote afdeling voor technologie en innovatie ontwikkelen,” zei de clubvoorzitter.

“Er is een traditionele [voetbal] business die iedereen [kent], maar dan is er een nieuwe wereld en in deze wereld moeten we, om te kunnen concurreren, een grote afdeling voor technologie en innovatie ontwikkelen,” zei hij.

Joan Laporta, voorzitter van FC Barcelona

Met deze stap voegt Barcelona zich aan het rijtje van clubs die flirten met blockchain. Eerder onthulde Manchester City plannen te hebben om hun stadion te repliceren in de metaverse, terwijl aartsrivaal Manchester United een sponsordeal sloot met Tezos.

Voor velen zullen NFT’s en de virtuele wereld een opwindende aanvulling vormen op de voetbalwereld. Niet alleen als een manier om een extra inkomstenstroom voor de club te creëren, maar ook om een extra laag van betrokkenheid voor de fans mogelijk te maken.

Deel je liefde

Geef een reactie