Familie Picasso wil niet dat achterkleinzoon NFT collectie uitbrengt

Pablo Picasso’s legacy moet ook digitaal voortleven. Dat is, althans, wat een deel van de familie van de beroemde Spaanse kunstenaar had besloten. Marina Picasso, kleindochter van Pablo Picasso, en haar zoon Florian Picasso hebben namelijk het idee een NFT-collectie van 1010 NFT’s uit te brengen. De advocaat van de Picasso familie maakte echter duidelijk dat hier expliciete toestemming voor nodig is van de beheerders van Picasso’s werken en dat hier op dit moment geen sprake van is.

De aanstaande collectie – die een van Pablo Picasso’s ongepubliceerde keramische werken uit 1958 zou weergeven – zou in meerdere NFT drops worden verdeeld over liefhebbers. Eerst zou de collectie van vijf gelimiteerde sets van 200 NFT’s met de titel “Visage de Couleur” worden verkocht via een marktplaats van de familie Picasso zelf. Sinds de opkomst van NFT werden er al veel fanart NFT’s aangeboden en de verwachting is dat er veel interesse zal zijn voor een NFT collectie van Picasso.

In een interview zei Marina Picasso dat ze geinspireerd werd om een NFT-collectie te maken toen ze dacht aan het de keramische werken die ze maakte toen ze een kind was. “Het is een werk dat een gezicht vertegenwoordigt, en het is heel expressief”, vertelt Marina aan AP. “Het is vrolijk, gelukkig en daarmee vertegenwoordigt het het leven; het is een van die objecten die deel uitmaakten van ons leven, ons intieme leven – mijn leven met mijn kinderen.” Overigens zal het niet bij 1010 NFT’s blijven om Picasso te eren: zo zal Florian Ruiz-Picasso samen met John Legend en Nas het liedje “Tomorrow” uitbrengen.

Familie steekt stokje voor NFT collectie

Het idee was om het nummer samen met de NFT’s op 4 februari 2022 uit te brengen en een deel van de opbrengst van te doneren aan Nurse Heroes – een liefdadigheidsorganisatie die werkt aan het creëren van een toekomst waar er geen tekort aan verpleegkundigen zal zijn – en aan Carbon180 – een klimaatgerichte NGO met een missie om koolstof te verbannen.

De beheerders van de werken van Picasso – en tevens – familie, lijken hier echter een stokje voor te steken. “De informatie met betrekking tot de erfgenamen van Picasso en het nieuws dat zij zouden toetreden tot de markt voor ‘Pablo Picasso’ NFT’s is volkomen verkeerd”, vertelde Jean-Jacques Neuer, de advocaat van de Picasso-administratie, aan Associated Press. Hij voegde eraan toe dat de organisatie de verkoop van “Picasso NFT” niet heeft goedgekeurd en dat alle NFT’s van Florian Picasso en zijn medewerkers “zijn eigen creatie zijn, onafhankelijk van enige claim op Pablo Picasso en zijn werken”. Neuer bevestigde deze beslissing aan de website The Art Newspaper.

Mededeling dat er geen NFT collectie van Picasso uitgebracht zal worden. Bron: Picasso.fr

Ook op de eigen website van Picasso werd een soortgelijk bericht gedeeld.

Mevrouw Marina Ruiz Picasso, de heer Florian Picasso, de beheerder van het landgoed Picasso – de heer Claude Ruiz Picasso – en de Picasso-administratie willen erop wijzen dat er tot op heden geen “Picasso” NFT is geautoriseerd door het landgoed Picasso , waarbij de NFT van de heer Florian Picasso – en de kunstenaars met wie hij samenwerkt – zijn eigen creatie is, onafhankelijk van enige claim op Pablo Picasso en zijn werken.

De door de media verstrekte informatie volgens welke de erfgenamen van Picasso zich op de markt van NFT’s “Pablo Picasso” zouden hebben gelanceerd, is dan ook volkomen onjuist, klinkt het,

Deel je liefde

Geef een reactie