Eerste Tweet NFT levert bijna niets op tijdens NFT veiling

Sina Estavi, de “crypto-ondernemer”, die vorig jaar een NFT kocht dat de allereerste tweet van Twitter-oprichter Jack Dorsey vertegenwoordigt en daar ruim 2.9 miljoen dollar voor betaalde, probeerde deze maand zijn “investering” te gelde te maken door het te veilen. Estavi verwachtte 48 miljoen dollar, maar hij kreeg 3600 dollar aangeboden.

De NFT eigenaar zette de NFT te koop in de hoop er ongeveer 50 miljoen dollar voor te krijgen, en vervolgens “ten minste $ 25 miljoen dollar” van dat bedrag te doneren aan liefdadigheid. Estavi had de bui al zien hangen, want de NFT veiling werd bijgewoond door een handjevol bieders waarna het hoogste bod uiteindelijk $ 277 Amerikaanse dollars was.

Een volgend bod is inmiddels binnengekomen voor $3600 dollar, maar dat is nog ver verwijderd van de koopprijs, laat staan de prijs die Estavi (48 miljoen) wilde vangen. “De deadline die ik had gesteld was voorbij, maar als ik een goed bod krijg, accepteer ik het misschien, misschien verkoop ik het nooit”, vertelde Estavi.

De deadline die ik had gesteld was voorbij, maar als ik een goed bod krijg, accepteer ik het misschien, misschien verkoop ik het nooit

Sina Estavi, eigenaar van de eerste Tweet NFT.

De timing van de verkoop is opvallend. Estavi werd net vrijgelaten uit de gevangenis in Iran, waar hij negen maanden had doorgebracht na te zijn gearresteerd op beschuldiging van het “verstoren van het economische systeem”. In die tijd zijn zijn cryptocurrency ondernemingen gecrasht, en zijn zijn pogingen om de wond te helen, op niets uitgelopen.

Estavi’s veiling kwam ook op een moment dat de verkoop van NFT’s op Opensea, de grootste marktplaats in de ruimte, met ongeveer 50% daalde in 2022, van bijna $5 miljard in januari tot $2,5 miljard in maart. Deze daling heeft ertoe geleid dat blue chip NFT-eigenaars op zoek gaan naar “alternatieve toepassingen” voor hun tokens.

Deel je liefde

Geef een reactie