Coca-Cola brengt nieuwe drank Coca-Cola Zero Sugar Byte uit in de metaverse en in het echt

Coca-Cola brengt haar nieuwste frisdrankenlijn, Coca-Cola Zero Sugar Byte, aangekondigd. Deze “pixel-smaak”-drank met gamethema wordt eerst gelanceerd in de metaverse en zal Coca-Cola Zero Sugar Byte daarna – in mei – ook in het echt lanceren.

In samenwerking met lifestyle- en game-organisatie PWR zal Coca-Cola Zero Sugar Byte als eerst in de metaverse worden geïntroduceerd. De echte en drinkbare versie zal in mei in beperkte hoeveelheden op de markt komen. De virtuele versie van Byte komt als eerste naar een door Coca-Cola ontworpen eiland dat is gecreëerd in Fortnite Creative en Pixel Point wordt genoemd. Bij binnenkomst ontdekken spelers Coca-Cola Zero Sugar Byte in de metaverse en gaan ze de interactie aan met andere gamers via een reeks van vier zintuiglijk geïnspireerde, multiplayer minigames. Elke kamer heeft zijn eigen uitdaging die alleen kan worden opgelost door samen te werken met andere spelers om hogerop te komen in de toren.

Eerder dit jaar bood Coca-Cola met Coca-Cola Starlight een voorproefje van de “ruimte”. Nu komt Coca-Cola Creations dus met de allereerste Coca-Cola smaak in de metaverse. Coca-Cola Zero Sugar Byte brengt de smaak van pixels tot leven in een gelimiteerde editie van een drankje dat de digitale en fysieke werelden overstijgt.

“Voor onze tweede expressie van Coca-Cola Creations wilden we een innovatieve smaak creëren, geïnspireerd door de speelsheid van pixels, geworteld in de ervaringen die gaming mogelijk maakt”, aldus Oana Vlad, Senior Director, Global Strategy, The Coca-Cola Company. “Net zoals pixels digitale verbinding aandrijven, brengt Coca-Cola Zero Sugar Byte mensen samen om momenten van Echte Magie te delen.”

Voor onze tweede expressie van Coca-Cola Creations wilden we een innovatieve smaak creëren, geïnspireerd door de speelsheid van pixels, geworteld in de ervaringen die gaming mogelijk maakt

Oana Vlad, Senior Director Global Strategy bij The Coca-Cola Company

Een wereldwijd, cross-functioneel Coca-Cola team, geleid door de North America Operating Unit, met leiders op het gebied van creativiteit, marketing, technologie, R&D en design, werkte samen om de juiste elementen te bepalen om pixels tot leven te brengen in een smaakervaring. De heldere, directe smaak van het drankje doet denken aan het oppeppen van een game en de verfrissende afdronk is een perfecte metgezel bij het gamen. Op de verpakking zijn ook pixels te zien die het iconische Coca-Cola logo vormen.

Coca-Cola Zero Sugar Byte in de metaverse

Lancering

Coca-Cola Zero Sugar Byte werd op 4 april in zeer beperkte hoeveelheden gelanceerd in een aantal landen in Latijns-Amerika in de detailhandel. In de Verenigde Staten zal het product op 2 mei exclusief online te koop zijn in twin packs en smalle blikjes op coca-cola.com/creations, waardoor het blikje zelf een portaal wordt tussen de digitale en de fysieke wereld. China volgt met een lancering in de detailhandel op 23 mei.

Augmented Reality

Naast de metaverse kunnen fans ook in aanraking komen met Augmented Reality, net als bij de Coca-Cola Starlight drop waarbij een Augmented Reality (AR) “Concert on a Can” (concert op een blikje) met popster Ava Max werd getoond, zullen fans via een reeks meeslepende digitale ervaringen kennis kunnen maken met Coca-Cola Zero Sugar Byte. Zo kan men de Coca-Cola Zero Sugar Byte-verpakking scannen op www.coca-cola.com/creations om toegang te krijgen tot een augmented reality (AR) game, die het verhaal vertelt van BYTE, een 8-bit pixel die werd achtergelaten toen Coca-Cola Byte de metaverse binnenging.

Bekijk ook

Deel je liefde

Geef een reactie