Coachella veilt 10 levenslange passen voor het festival als NFT’s

Coachella, het befaamde muziekfestival dat wordt gehouden in Indio, Californië. stapt in de crypto- en NFT-wereld door levenslange toegangspassen voor het festival te veilen als niet-fungibele tokens (NFT).

Het festival werkt samen met de cryptocurrency exchange FTX om de NFT’s, die de naam Coachella Keys Collection hebben gekregen, te veilen. “Eigenaren krijgen in april de passen voor het festival en krijgen daarmee voor altijd toegang tot door Coachella geproduceerde virtuele ervaringen”, luidt het persbericht.

De één-op-één NFT’s van Coachella moeten daarmee kopers trekken die levenslang toegang willen tot het festival. Voor Coachella 2022 krijgen de kopers tevens VIP-zitplaatsen met uitzicht op de eerste rij van de Coachella Stage en een diner met een sterrenchef.

Coachella NFT collectie. Bron: coachella.com

“We hebben allemaal gezien hoe NFT’s echt eigendom van kunst en media op het internet mogelijk maken,” zei Sam Schoonover, Innovation Lead voor Coachella, in een verklaring. “We wilden een stap verder gaan en NFT’s gebruiken om ook eigendom van ervaringen in de echte wereld mogelijk te maken.”

Hij vervolgde: “Alleen blockchain-technologie kan ons de unieke mogelijkheid geven om verhandelbare levenslange passen voor Coachella aan te bieden. We zijn enthousiast over het bouwen van nieuw nut en gemeenschap voor onze fans met NFT’s, en in FTX hebben we de partner gevonden die we vertrouwen om ons te voorzien van infrastructuur en ondersteuning om ons te helpen deze nieuwe grens in te luiden.”

Dit jaar zullen onder andere Kanye West, Billie Eilish en Harry Styles optreden tijdens Coachella. De line-up wordt gecompleteerd door Lil Baby, 21 Savage, Megan Thee Stallion, Doja Cat, Big Sean, Baby Keem en meer artiesten.

Deel je liefde

Geef een reactie