Amazon wil volgende maand zijn NFT-marktplaats lanceren

Amazon, de e-commerce gigant uit de VS heeft plannen onthuld om zijn eigen NFT marktplaats te lanceren. In het oorspronkelijke plan, dat in januari werd onthuld, stond dat de marktplaats nog in ontwikkeling was.

De exacte details over wanneer de marktplaats zal worden gelanceerd en wie het initiatief zal leiden, waren aanvankelijk echter niet beschikbaar. In de wandelgangen wordt nu gesteld dat de Amazon NFT-marktplaats op 24 april van start zaal gaan.

Volgens de details onthuld door de bronnen die bekend zijn met de zaak, bereidt de e-commerce gigant zich eindelijk voor om zijn NFT reis te beginnen. De nieuwe NFT marktplaats zal zich ook richten op blockchain-based gaming voor gebruikers, waar ze in ruil NFT’s kunnen verdienen. Concreet betekent dit dat Amazon shoppers, bijvoorbeeld, een modegerichte NFT kunnen kopen die gekoppeld is aan een jeans – en betalen met een kredietkaart, net zoals bij elke andere Amazon-aankoop.

NFT platform

Het nieuwe platform zal in eerste instantie alleen toegankelijk zijn voor Amerikaanse gebruikers via het tabblad “Amazon Digital Marketplace” op de website. Andere regio’s zullen binnenkort geleidelijk toegang krijgen tot de marktplaats.

Vertegenwoordigers van Amazon die aan het project werken hadden al eerder contact opgenomen met layer-1 blockchains, blockchain gaming bedrijven en andere soorten zowel opkomende als gevestigde digitale activa projecten. Het bedrijf heeft tientallen Web3-geori├źnteerde ontwikkelaars aangenomen of is op zoek naar een partner.

Deel je liefde

Geef een reactie