82 jaar oude Turkse krant Cumhuriyet krijgt NFT krantenarchief

De Turkse krant Cumhuriyet en ICRYPEX NFT Marketplace, opgericht door de lokale cryptocurrency exchange ICRYPEX, kondigde haar nieuwe NFT-projecten aan op een evenement. NFT kunstenaars, investeerders, Nesin Foundation, Cumhuriyet Newspaper, Erden Eruç en vertegenwoordigers van de pers woonden het evenement bij.

ICRYPEX, een van Turkije’s toonaangevende cryptocurrency exchanges, heeft de nieuwe NFT collecties van het NFT platform ICRYPEX NFT Marketplace geïntroduceerd. Drie verschillende NFT-projecten werden voorgesteld op het evenement, dat begon met de toespraken van ICRYPEX CEO Gökalp İçer.

In het kader van het NFT-project van Cumhuriyet Newspaper en ICRYPEX zal een 82 jaar oud archief onder de loep worden genomen. Het project, waarbij elke editie van Cumhuriyet Newspaper sinds 1930 als NFT zal worden verkocht, zal een primeur in de wereld zijn. De details van het project, waarbij de krantenkoppen die een stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van Turkije als NFT zullen worden verkocht, zullen in de komende maanden worden bekendgemaakt.

Hoofdredacteur Arif Kızılyalın van Cumhuriyet zei tijdens het evenement: “Cumhuriyet Newspaper heeft een van de grootste krantenarchieven in ons land. Sinds 1924 bewaren wij de digitale edities van elke editie. De integratie van dit archief van bijna 100 jaar in de NFT-wereld opent voor ons een groot tijdperk. Cumhuriyet Newspaper Archive, waarbij elke editie als 1 NFT te koop zal worden aangeboden, betekent een grote mijlpaal, niet alleen voor de NFT-wereld maar ook voor de mediageschiedenis van ons land. We willen graag 100 jaar Cumhuriyet schrijvers, veteranen, lezers en ICRYPEX NFT Marketplace bedanken voor hun inzet voor het project.”

Sinds 1924 bewaren wij de digitale edities van elke editie. De integratie van dit archief van bijna 100 jaar in de NFT-wereld opent voor ons een groot tijdperk

Arif Kızılyalın, hoofdredacteur Cumhuriyet

Een ander project, “Herinneringen aan Aziz Nesin” werd ook geïntroduceerd in de nieuwe NFT-collectie van ICRYPEX NFT Marketplace. In het project dat samen met de gelijknamige stichting is ontwikkeld, zullen de herinneringen van Aziz Nesin, een belangrijk figuur uit de Turkse literatuur, worden overgedragen aan de NFT-wereld.

Ook de NFT-projecten van Erden Eruç, die de eerste persoon in de geschiedenis werd die op pure spierkracht rond de wereld roeide, werden op het evenement persoonlijk voorgesteld. NFT’s hebben betrekking op de reisherinneringen van de atleet en de uitrusting die hij gebruikte.

Over zijn eerste NFT-project zei Erden Eruç: “Onze paden kruisten zich met ICRYPEX tijdens mijn oceaanreizen. Als bedrijf steunt ICRYPEX mij al lange tijd als sponsor op mijn reizen. In dit stadium ben ik zeer enthousiast om samen met hen een NFT-collectie te lanceren. Ik ben een extreme sporter die 1168 dagen van zijn leven op zee heeft doorgebracht. Het is een genoegen om deel te nemen aan de NFT-wereld en om zowel in de NFT-zee als in de oceanen te roeien. Binnenkort kunt u op de ICRYPEX NFT Marketplace de NFT’s bekijken met de apparatuur die ik tijdens mijn reis heb gebruikt en mijn herinneringen. Ik denk dat het een leuke en andere collectie zal worden.”

Deel je liefde

Geef een reactie